Thuisbatterijen

Waarom kiezen voor een thuisbatterij?

 1. Eigen consumptie verhogen
  Door een thuisbatterij te plaatsen kan je het meeste van je opgewekte zonne-energie zelf gebruiken. In plaats van deze stroom op het net te injecteren, sla je deze op in jouw eigen thuisbatterij. Deze stroom kan je dan ’s avonds gebruiken. Hierbij verhoog je jouw eigenconsumptie tot ongeveer 70%. Je verbruikt dus meer eigen opgewekte energie.
 2. Afvlakken van elektriciteitspieken
  In juli 2022 wordt het nieuwe capaciteitstarief geïntroduceerd. Het capaciteitstarief zal dus rekening houden met het piekverbruik van consumenten. Je kan besparen door uw verbruik te spreiden over heel de dag en zo pieken te vermijden. Belangrijk is om zo veel mogelijk in te zetten op uw zelfverbruik. Wanneer u in het bezit bent van zonnepanelen, is het belangrijk om zo veel mogelijk energie te verbruiken wanneer de zon schijnt. Met een thuisbatterij kan u dit voordeel verder zetten wanneer ’s avonds uw zonnepanelen niet meer produceren. Uw thuisbatterij zal de opgeslagen energie vrij geven, waardoor u niet alle elektriciteit van het net dient te halen. De hoge pieken zullen hierdoor ook afgevlakt worden.
  Meer informatie over het capaciteitstarief vindt u via deze link.
 3. Meer onafhankelijkheid
  Door een hogere zelfconsumptie, heb je minder elektriciteit nodig van energieleveranciers. Hierdoor ben je minder afhankelijk van prijsschommelingen van deze energieleveranciers alsook van het energiebeleid van de overheid.

Met welke merken werken wij?

Milieubijdragen

Vanaf 1 januari 2022 wordt er een milieubijdrage voor thuisbatterijen ingevoerd. Deze premie moet de zorg van het milieu garanderen wanneer de thuisbatterij aan het einde van zijn levensduur komt. Bebat staat dan in voor de terugnameplicht van de thuisbatterijen.

Meer info?

Bent u reeds helemaal overtuigd?
Wilt u nog meer te weten komen over thuisbatterijen en/of een offerte aanvragen?
Contacteer ons via het contactformulier en wij helpen u graag verder!
Contacteer ons