Onze partners

Solarwatt is een Duitse fabrikant van zonne-energiesystemen sinds 1993. Ze zijn Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen met meer dan 25 jaar ervaring. Solarwatt beschikt over een eigen fabriek en testlaboratorium in Dresden. Daar worden zonnepanelen bloot gesteld aan extreme testen om zo de hoge kwaliteit en veiligheid van de producten te waarborgen.

Solarwatt is voor bijna 100% in handen van Stefan Quandt, grootaandeelhouder van BMW. Door de hechte samenwerking met BMWi heeft Solarwatt een van de meest geautomatiseerde en innovatieve fabrieken ter wereld. De nieuwe thuisbatterij van Solarwatt is samen ontwikkeld met BMW. Hun missie is om een levenslange partner te zijn van mensen die zichzelf van duurzame energie willen voorzien. Hierbij voorzien ze complete systemen van zonne-energie, energiemanagement en zonne-energie opslag. Alleen een goed gecombineerd zonne-energiesysteem zorgt voor de hoogste opbrengst.

Waarom zou u kiezen voor de Solarwatt glas-glas zonnepanelen?

 • 30 jaar product- en 30 jaar vermogensgarantie
 • All-risk verzekering
 • Hoog rendement panelen.
 • Uitsluitend positieve vermogen toleranties.
 • Bifacial technologie: door de tweezijdige actieve cellen en een doorschijnende achterkant, verhoogt uw opbrengst.
 • Halfcel technologie: het dubbel aantal cellen bij een gelijke oppervlakte vermindert het vermogensverlies bij vb. schaduw
 • Weersbestendig: de uitgebreide mechanische proeven, bevestigen de weerbestendigheid van de panelen.
 • Duitse garantiegever: indien er een garantiegeval zou optreden, zorgt een Duits bedrijf voor de afhandeling.
 • Duitse fabricage.
 • PID-getest.

SoliTek zonnepanelen worden geproduceerd in Europa (Lithouwen) en staan bekend om hun duurzaamheid en hoge opbrengst (bifacial cellen). Solitek onderzoekt, produceert en installeert duurzame glas-glas zonnepanelen. Ze zijn lid van de BOD Group sinds 2009. Deze group zet zich in op 3 gebieden namelijk: zonnetechnologie, oftalmische lenzen en producties van cd’s. Alle drie de bedrijven hebben één technologie gemeen, namelijk dunnelaagcoatings.

De meeste van hun glas-glas zonnepanelen (85%) worden geïnstalleerd in de Scandinavische landen. Dit bedrijf is een trotse eigenaar van het Cradle to Cradle certificaat. Dit houdt in dat ze rekening houden met een veilige en gezonde samenstelling van hun materialen, zorgen dat hun materialen 100% herbruikbaar zijn, bij de productie van hun producten gebruik maken van hernieuwbare energie alsook duurzaam waterbeheer en tot slot rekening houden met sociaal rechtsvaardigheden ten aanzien van mensen en natuur. We hebben dus te maken met een heel verantwoord product.

Waarom zou u kiezen voor de Solitek glas-glas zonnepanelen?

 • 30 jaar product- en 30 jaar vermogensgarantie.
 • Europese productie en garantie.
 • Positieve vermogens tolerantie.
 • Bifacial technologie: door de tweezijdige actieve cellen verhoogt uw opbrengst.
 • Weerbestendig door de glasplaat vooraan alsook achteraan.
 • PID-getest.
 • Lamineerfolie op basis van POE in plaats van EVA.
 • Blackstar: is een mooi zwart glas-glas zonnepaneel.

Bauer is een Duits familiebedrijf opgericht in 1985. Sinds 2003 produceren ze ook zonnepanelen. Bij Bauer staat kwaliteit dan ook hoog in het vaandel. Deze kwaliteit garanderen ze door een beperkter aanbod waarbij ze de nodige kwaliteitscontroles kunnen uitvoeren.

Bauer is één van de weinige fabrikanten dat de glas-glas zonnepanelen heeft opgenomen in zijn gamma. Deze zijn wel iets duurder, maar vele male duurzamer dan de glas-folie zonnepanelen.

Waarom zou u kiezen voor de Bauer glas-glas zonnepanelen?

 • 30 jaar product- en 30 jaar vermogensgarantie
 • Huisinterne kwaliteitscontroles en herhaaldelijke controles door onafhankelijke gecertificeerde proefinstituten.
 • Hoog rendement panelen.
 • Uitsluitend positieve vermogen toleranties.
 • Bifacial technologie: door de tweezijdige actieve cellen en een doorschijnende achterkant, verhoogt uw opbrengst tot 30%.
 • Halfcel technologie: het dubbel aantal cellen bij een gelijke oppervlakte vermindert het vermogensverlies bij vb. schaduw.
 • Weersbestendig: de gestandaardiseerde mechanische proeven, bevestigen de weerbestendigheid van de panelen.
 • Duitse garantiegever: indien er een garantiegeval zou optreden, zorgt een Duits bedrijf voor de afhandeling.
 • Duurzame panelen
 • PID-getest
 • Herverzekeringsbescherming. Bauer heeft zijn producten herverzekerd. Dit voor 12 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. Hierdoor is Bauer nog een betrouwbaarder partner en biedt dit meer zekerheid voor u als consument.

SolarEdge Technologies is een Israëlisch bedrijf opgericht in 2006 gespecialiseerd in ‘smart energy technologie’.

Door hun sterke financiële positie en stabiliteit van het bedrijf, hebben zij zich weten te vestigen op de beurs sinds 2015. In 2018 – 2019 hebben zij Kokam en SMRE overgenomen. Dit betekent een grotere productiefaciliteit alsook de kennis op het gebied van batterijen.

SolarEdge ontwikkelt smart energy oplossingen zowel voor particulieren als voor commerciële doeleinden. Hiervoor hebben ze een heel divers aanbod, gaande van PV-oplossingen met optimizers en omvormers, energieopslag, oplossingen voor het laden van elektrische wagens en smart energy voor thuisgebruik. Al deze facetten komen van één producent en zijn hierdoor optimaal compatibel en afstelbaar op elkaar. Dit alles kan opgevolgd worden op één overzichtelijk monitoringsportaal.

Omvormer met optimizer technologie

De omvormers van SolarEdge werken volledig met optimizers. Een optimizer is een kastje dat je tussen de omvormer en een zonnepaneel plaatst. De optimizer optimaliseert je opgewekte energie. Optimizers zijn een goede keuze wanneer je last hebt van schaduw. Je haalt hiermee het maximale uit je opbrengst. Door een optimizer te gebruiken, kan je meerdere dakvlakken en dakhellingen met elkaar combineren. Dit zorgt ervoor dat je jouw beschikbare dakoppervlakte optimaal kan benutten aan een optimaal rendement.

Omdat optimizers achter elk paneel gemonteerd worden, kan je elk paneel apart monitoren. Dit zorgt ervoor dat je sneller defecten kan opmerken.

Verder zijn de Power Optimizers van SolarEdge uitgerust met een veiligheidsmechanisme. Dit zorgt ervoor dat de hoge DC-spanningen van de zonnepanelen verlaagt worden tot een veilig niveau wanneer de omvormer of het elektriciteitsnet wordt uitgeschakeld. Dit geeft maximale bescherming aan personen en eigendommen.

Energieopslag

Tegenwoordig is het niet enkel belangrijk om te voorzien in uw eigen energie, maar ook om deze zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dit kan je doen door zoveel mogelijk van uw eigen opgewekte stroom zelf te verbruiken. Door middel van een energieopslagsysteem (thuisbatterij) kan je tot 80% van je eigen opgewekte energie zelf consumeren.

SolarEdge is compatibel met zeer bekende batterijfabrikanten zoals LG en BYD. Door de overname van een batterijbedrijf, zijn ze in staat om hun eigen batterijen te produceren. SolarEdge heeft dan ook een eigen thuisbatterij, namelijk de SolarEdge Energy bank. Deze is compatibel met alle omvormers met HD-wave technologie. Natuurlijk zouSolarEdge dan SolarEdge niet zijn indien ze niet verder werken aan hun eigen gamma. Binnenkort mogen we nog meer batterijen verwachten die comptabel zijn met hun overige omvormers.

EV-oplossingen

Elektrisch rijden is de toekomst. Ook hier speelt SolarEdge slim op in. Ze bieden namelijk 2 oplossingen waarbij je jouw elektrische wagen kan opladen. De eerste oplossing is een zonnepaneelomvormer gecombineerd met een geïntegreerd EV-oplader. Hiermee kan je jouw elektrische wagen laden met zonne-energie. Dankzij de solar boost-functie, kan je netvermogen combineren met PV-vermogen, waardoor je de wagen nog sneller kunt opladen.

De tweede oplossing is de stand alone EV-oplader. Deze EV-oplader maakt ook gebruik van direct beschikbare zonne-energie, waardoor je jouw wagen met hernieuwbare energie kan opladen.

Deze EV-oplader is zowel geschikt voor 1-fase als 3-fase systemen en kan je volledig opvolgen en optimaliseren via de mySolarEdge app.

Kenmerken

 • Mode 3-laadstation, met tot 32A (22kW) aan laadvermogen
 • Naadloze integratie met het SolarEdge Home-ecosysteem
 • Eén leverancier voor PV en EV, voor eenvoudig onderhoud en één garantieverlener
 • Ondersteuning van 1-fase en 3-fase systemen
 • Stevige en duurzame laadkabel van 6 meter, met type 2-connector
 • Slimme oplaadcontrole en -monitoring met de mobiele mySolarEdge-app
 • Geïntegreerde optionele RFID-kaartverificatie en MID-meter
 • Compatibel met OCPP (verwachte beschikbaarheid in 2022 via software-update)
 • Drie jaar garantie

Smart energy

Dankzij de ‘smart energy producten’ kan je slim omgaan met overtollig PV-vermogen. Met het teveel aan eigen opgewekte energie kan je apparaten slim gaan aansturen. Hiermee verhoog je jouw zelfconsumptie en verlaag je jouw elektriciteitskosten.

Je hebt vb. de ‘smart energy warm water regelaar’. Hiermee ga je het teveel aan energie thermisch gaan opslaan. Je elektrische boiler gaat reeds voorverwarmen met elektriciteit afkomstig van de zonnepanelen. Hierdoor hoef je minder bij te warmen, wanneer je effectief warm water nodig hebt.

V erder kan je gebruik maken van contactdozen en relais die gestuurd gaan worden, wanneer er overtollige energie beschikbaar is. Deze kan je gebruiken voor het aansturen van zwembadpompen, verlichting, ventilatoren en andere huishoudelijke toestellen. Dit alles is aanstuurbaar binnen 1 app.

My SolarEdge

Alle producten van SolatEdge zijn opvolgbaar binnen 1app, namelijk mySolarEdge. Hiermee kan je in realtime je productie als je huishoudelijk verbruik opvolgen. Hiermee houdt u controle over uw energieverbruik en de bijhorende energiekosten. Je kan vanop afstand je slimme thuisapparaten beheren zoals uw thuisbatterij, EV-lader alsook alle huishoudelijke apparaten die zijn aangesloten op de Smart Energy apparaten. Je kan eigen schema’s instellen die zorgen voor je eigen verbruiksgemak alsook voor maximale besparing.

Goodwe is overal waar de zon schijnt! Dit Chinese bedrijf werd opgericht in 2010. Hun producten worden momenteel geïnstalleerd in meer dan 100 landen. Ze behoren tot de top 10 van de grootste fabrikanten van fotovoltaïsche omvormers en staan wereldwijd op nummer 1 betreffende leverancier van hybride omvormers. Sinds 2018 is GoodWe Europe opgericht en zij zijn gevestigd in München (Duitsland). Verder is er een Nederlandse vestiging voor Nederlandstalige ondersteuning.

Waarom zou u kiezen voor een Goodwe omvormer?

 • Breed assortiment omvormers zowel voor particulieren als commercieel
 • Top 1 hybride omvormers
 • Batterijopslag mogelijk voor bestaande installaties door AC-gekoppelde omvormers
 • Scherpe prijzen
 • 5 of 10 jaar productgarantie
 • Garantie uitbreidbaar
 • Uitstekende aftersales

Het Chinese bedrijf Huawei heeft reeds 30 jaar expertise in digitale informatietechnologie en heeft zich gespecialiseerd in slimme PV-oplossingen. Hun oplossingen, producten en service worden in meer dan 170 landen gebruikt. Huawei wil niet enkel werken aan ‘slimme’ oplossingen, maar gaat verder werken richting intelligenten oplossingen betreffende energieverbruik en aansturing. Het hoofdkantoor van Huawei West-Europa is gevestigd in Düsseldorf. Verder is er Nederlandstalige ondersteuning beschikbaar.

Waarom zou u kiezen voor een Huawei omvormer?

 • Breed assortiment betreffende hybride omvormers
 • Beschikt over eigen optimizers
 • Flexibele optimizers: geen, gedeeltelijk of volledig te voorzien achter de panelen
 • Compatibel met een eigen batterijsysteem, namelijk Luna.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Duidelijk monitoringsplatform

HUAWEI LUNA

Luna is een eigen batterijmerk van Huawei. Deze zijn enkel compatibel met de Huawei omvormers.

Waarom zou u kiezen voor een Luna batterij?

 • Modulaire batterij
 • Capaciteit van 5 kWh tot 30 kWh.
 • Worden gemaakt door Huawei, waardoor geen compatibiliteitsproblemen
 • Mooi design
 • Zowel wand- als vloermontage mogelijk

SMA is een Duitse fabrikant van omvormers dat werd opgericht 1981. Ze hebben wereldwijd 18 vestigingen die actief zijn in sales en service. Het hoofdkantoor van de Benelux is gevestigd in Mechelen. Met hun breed gamma aan producten willen ze bijdragen aan duurzame energie. Hiermee willen ze niet enkel zonnestroom produceren, maar ook zorgen voor een optimaal beheer, flexibel gebruik en opslag van het teveel aan stroom. Alles wordt gecoördineerd door de Sunny Home Manager.

Waarom zou u kiezen voor een SMA omvormer?

 • Jarenlange expertise in de PV-sector
 • Hybride omvormer: momenteel enkel driefasig
 • Ruim aanbod aan AC-gekoppelde opslagmogelijkheden
 • Slim en efficiënt energieverbruik door: EV-laden, aansturen van huishoudelijke toestellen en boilers, dit onder de controle van de Sunny Home Manager
 • 1 platform om alles op te volgen
 • Nederlandstalige ondersteuning
 • Actieve opvolging via SMA

Build Your Dreams. BYD is een Chinees bedrijf opgericht in 1995 en actief op het gebied van oplaadbare batterijen, auto’s, elektronica en transport. BYD is in China de grootste autofabrikant. Momenteel is het bedrijf actief in meer dan 50 landen. BYD heeft een Europese afdeling en het hoofdkantoor hiervan is gevestigd in Nederland. Voor de thuisbatterijen heeft BYD voor elk huishouden een geschikt batterijsysteem dat jezelf kan samenstellen.

Waarom zou u kiezen voor een thuisbatterij van BYD?

 • Het is een modulair systeem. Heb je in de toekomst meer capaciteit nodig, dan voeg je een extra module toe.
 • Compatibel met meerdere merken van omvormers zoals: SolarEdge, SMA, Goodwe, Fronius,…
 • Gemaakt van Ijzerfosfaat, voor optimale veiligheid.

Life’s good. De LG Group is een Zuid-Koreaans bedrijf oorspronkelijk opgericht in 1947 onder de naam Lucky Goldstar. In 1995 kwam de naamswijziging naar LG. Dit bedrijf is actief in elektronica, chemie, energievoorziening, handel en financiering. Een heel bekende en betrouwbare fabrikant. De LG thuisbatterij scoort erg goed op het vlak van betrouwbaarheid, veiligheid, rentabiliteit en duurzaamheid. Alle modellen werken op Lithium-ion technologie.

Waarom kiezen voor een LG thuisbatterij?

 • Betrouwbare fabrikant
 • Lithium-ion technologie, voor vrij grote opslagcapaciteit
 • Meerdere batterijen op de markt, dus zeker één dat bij u past
 • Zijn compatibel met de meeste merken
 • Je kan ze uitbreiden met een extra LG batterij eraan te koppelen

Het Nederlands bedrijf Alfen werd opgericht in 1937. Sinds 2008 zijn ze van start gegaan met het vervaardigen van EV charging stations. Alfen in uitgegroeid tot een belangrijke internationale speler op het gebied van energie. Hun visie is een verbonden, slim en duurzaam energiesysteem voor toekomstige generaties. Dit willen ze bereiken door te werken aan hoogwaardige energieoplossingen zoals slimme netten, EV oplaadpunten en energieopslag.

Eve Single S-line

De Alfen Eve Single S-line is speciaal ontworpen voor thuisgebruik en biedt de voordelen van slim laden tegen een betaalbare prijs.

Het laadstation is ontworpen voor de thuisomgeving en biedt daarom Plug & Charge laden met LED statusindicaties om de laadstatus weer te geven. Gebruikers kunnen hun laadgegevens via ieder internet-verbonden apparaat zien.

Er is de mogelijkheid om te kiezen voor autorisatie op basis van de gebruiker, of om het laadstation via een mobiel netwerk te verbinden met een backend.

Kenmerken

 • Zeer klein moderne behuizing in polycarbonaat
 • Laadvermogen 3,7kW tot 11kW
 • Wandmontage of met montagepaal
 • Type 2 socket of vaste kabel type 2 met geïntegreerde stekkerhouder.
 • Dynamisch loadbalanceren mogelijk door samenwerking met een slimme meter
 • MID gecertificeerde energiemeter voor verrekening van transactiekosten
 • Plug & charge of autorisatie via RFID
 • Europese A-kwaliteit
 • LED statusindicatie
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren

Eve Single Pro line

De Alfen Single Pro-line is als compact laadstation, voor thuis en op de zaak, volledig ontworpen voor slim laden. Het laadstation is voorzien van een 3,5” beeldscherm. De lader werkt op basis van gebruikersautorisatie maar kan ook als Plug & Charge laadstation ingezet worden.

Kenmerken

 • Zeer kleine moderne behuizing in polycarbonaat
 • Laadvermogen van 3,7kW tot en met 22kW
 • Wandmontage of met montagepaal
 • Type 2 socket of vaste kabel type 2 met geïntegreerde stekkerhouder.
 • Dynamisch loadbalanceren mogelijk door samenwerking met een slimme meter
 • MID gecertificeerde energiemeter voor verrekening van transactiekosten
 • Plug & charge of autorisatie via RFID
 • Europese A-kwaliteit
 • Full colour 3,5” kleurendisplay
 • Display configureerbaar in verschillende talen
 • Sim-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren

Eve Double- Pro-line

De Eve Double Pro-line is Alfen’s slimme laadoplossing met twee stopcontacten en is optimaal geschikt voor particulieren en semi-openbare locaties. Het toestel is zeer gebruiksvriendelijk, maar biedt tegelijkertijd geavanceerde functionaliteiten voor slim laden.

Kenmerken

 • Solide duurzame behuizing
 • Laadvermogen van 3,7kW tot en met 22kW
 • Wandmontage of met montagepaal
 • Duaal type 2 socket
 • Enkele of dubbele voedingskabel
 • Dynamisch loadbalanceren mogelijk door samenwerking met een slimme meter
 • MID gecertificeerde energiemeter voor verrekening van transactiekosten
 • Plug & charge of autorisatie via RFID
 • Europese A-kwaliteit
 • 7” LED kleurendisplay
 • Display configureerbaar in verschillende talen
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren

Het Sloveense bedrijf Etrel heeft verschillende producten ontwikkeld voor e-mobiliteitsprojecten. Dit gaat van eenvoudige thuisladers tot geavanceerde energiebeheeroplossingen. Etrel wil een wereld creëren waarin al het personenvervoer op duurzame, fossielvrije elektriciteit rijdt. Ze zijn actief in meer dan 40 landen.

Inch Pro

Ongeacht de locatie, opladen moet eerlijk en toegankelijk zijn voor EV-rijders. Etrel INCH Pro-laders stellen laadpuntbeheerders in staat om een groot aantal EV’s te bedienen. Slimme clustering en energiebeheermogelijkheden helpen de installatie- en operationele kosten te verlagen, terwijl ondersteuning voor verschillende talen en autorisatiemodi zorgt voor een bredere toepasbaarheid. De duurzame aluminium behuizing is gebouwd om de zwaarste weersomstandigheden te weerstaan.

Kenmerken

 • Duurzame aluminium behuizing
 • Laadvermogen van 3,7kW tot en met 22kW
 • Wandmontage of met montagepaal
 • Type 2 socket of type 2 kabel (mennekes)
 • Dynamisch loadbalanceren mogelijk door Load Guard
 • Klasse 2 energiemeter, MID optioneel
 • Autorisatie via RFID, pin code, app, sms, Plug & charge
 • 3,5” LCD kleurendisplay
 • Display configureerbaar in verschillende talen
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren